Hankinta-asiakirjojen avointa kommentointia Google-docsilla

Oikeusministeriö on laittanut hankinta-ilmoitukseen (Osallistumisympäristön lausuntopalvelu) liittyviä dokumentteja ennakkoon GoogleDocs -yhteiskirjoitusalustalle kiinnostuneiden kommentoitavaksi! Edelliseen oli pakko lisätä huutomerkki perään, sillä mielestäni siinä määrin uraaurtavaa avointa ja modernia teknologiaa hyödyntävää tämä on, että tässä valtionhallinto pesee jo monet ketterät startupitkin.

Ainakaan Oikeusministeriö ei vain alistu uikuttamaan, että kun ”hankintalainsäädäntö on niin hankala”. HILMA:ssa julkaistun ennakkoilmoituksen mukaan ”hankinnassa käytetään neuvottelumenettelyä”, mikä on jo erinomaista. Täysin uutta on kuitenkin, että osallistumishakemusasiakirjojen luonnoksiin pyydetään tarjouspyynnöstä kiinnostuneiden tahojen kommentteja etukäteen ja vieläpä avoimesti yhteiskirjoitusalustalla. Näin esimerkiksi tarjoajille asetetuista vähimmäisvaatimuksista voidaan käydä avointa keskustelua etukäteen.

Miinus, eikä niinkään pieni on tietysti se, että tämänkertainen kommenttipyyntö tuli sähköpostitse juhannuksen jälkeen 25.6. ja kommetointiaikaa oli annettu ruhtinaallisesti 29.6. klo 12:00 saakka. Tämä vaikuttaa jo melkeinpä tarkoitushakuiselta pseudoavoimuudelta, mutta uskoakseni raadollinen totuus vain on, että hankinnan valmistelu on mennyt vähän pitkäksi ja lomat painavat päälle. Toivoisin, että minimaalisen lyhyestä ja huonosti ajoitetusta kommentointiaikaikkunasta huolimatta kommentteja ja keskustelua syntyisi, jotta tämä voisi toimia mallina muidenkin ministeriöiden, virastojen ja kuntien hankintoihin.

Linkit kommentoitaviin dokumentteihin:

Ennakkoilmoitus HILMA:ssa: Oikeushallinnon tietotekniikkakeskus : Osallistumisympäristö – Lausuntopalvelu

Sähköpostitse tullut pyyntö kommentoida Oikeushallinnon tietotekniikkakeskusksen julkaisemia hankintapyyntöön liittyviä dokumentteja GoogleDocs -alustalla.

Sähköpostitse tullut pyyntö kommentoida Oikeushallinnon tietotekniikkakeskusksen julkaisemia hankintapyyntöön liittyviä dokumentteja GoogleDocs -alustalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.