Luentonauhoituskokeilut jatkuvat

Muuan opettaja lähestyi minua ajatuksenaan nauhoittaa luentonsa opiskelijoiden etukäteen katsottavaksi. Moodleen rakennettaisiin luennon sisältöjä koskeva oppitunti ja lähiopetuksessa käytäisiin asiat vielä kertaalleen läpi. Klassinen flipped classroom -asetelma, sikäli kun flippedin kohdalla voidaan vielä puhua klassikoista.

Tuumimme opettajan kanssa asiaa ja päädyimme toteuttamaa nauhoituksen AC:lla. Sitten alkoivat selvittelyt:

Ongelma 1: Opettajalla ei ole nauhoitukseen tarvittavaa välineistöä.
Ratkaisu 1: Opettaja lainaa tukihenkilön konetta ja headsettiä. Luultavasti Meilahden lähituesta saisi myös lainaksi läppärin jolla nauhoitus onnistuisi, nauhoitukseen tarvittavaa hiljaista työtilaa onkin jo vaikeampi löytää.

Ongelma 2: Opettaja halusi osoittaa hiiren kursorilla diassa olevan kuvan tiettyä kohtaa. Havaitsimme että kursori ei näy nauhoitteessa.
Ratkaisu 2: Opettaja valmistelee diaesityksensä siten että kuvissa tarkemmin katsottavat kohdat on esimerkiksi ympyröity ja jopa numeroitu.

KTL-PROF.JAAKKO KAPRIO-LAB.M-TIE 172

 

Ongelma 3: Opettaja halusi kytkeä AC:sta diojen ”outline-näkymän” eli oikeaan palstaan tulevan sisällysluettelon näkyviin, jotta opiskelijat näkevät jo etukäteen diojen otsikon (muista rastittaa ”Näkyy opiskelijoille” tai ei näy nauhoitteessa!). Sisällysluettelossa kunkin dian kestoksi lukittui kuitenkin 00:05 eli 5 sekuntia. Se ei missään tapauksessa pitänyt paikkaansa, muttemme keksineet kuinka sen saa muutettua.
Ratkaisu 3: Älä välitä duration-kentän arvoista. Ne eivät vaikuta esityksen etenemiseen millään tavoin.

Ongelma 4: Opiskelijat eivät pysty katsomaan AC:lla tehtyjä nauhoitteita iPadeilla.
Ratkaisu 4: Neuvo opiskelijoita käyttämään pöytäkonetta ja selainta joka tukee flashia.

Jäämme odottelemaan opiskelijoiden palautetta toteutustavasta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Luentonauhoituskokeilut jatkuvat”

  1. Ongelmaan 2: Diaesityksessä on mahdollista valita AC:n oma kursori (Draw-painikkeen oikealla puolella Pointer-nuoli). Se näkyy nauhoitteissa vihreänä nuolena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.