Osallistujien aktivointi messuilla, esityksien aikana tai vaikka kokouksissa (Yksilöllisyyttä opintopoluille)

Onko sinulla esitys tai fasilitointi ammatillisesta koulutuksesta tai pidätkö ständiä esim. messutapahtumassa? Kaipaatko vinkkejä osallistujien aktivointiin ja innostamiseen? Alla listaus muutamista tavoista lisätä osallistujien energiatasoa ja/tai kiinnostusta sekä tuoda samalla ammatillista koulutusta/ joustavia opintopolkuja esille. Saat käyttää ja kehittää näitä vapaasti.

Ständillä:

  1. Mitä haluaisin oppia?/ Mitä osaamista vuonna 2025 tarvitaan?/ Mitä tulee mieleen joustavista opintopoluista?

Tarvikkeet: Tämän voit toteuttaa esimerkiksi arvontana (sähköinen lomake tai paperilappu). Tarvitset lomakkeen, kyniä/tabletteja/QR-koodin, mahdollisen laatikon paperivastauksille, palkinnon, rekisteriselosteen sekä mainoksen arvonnasta.

Voit toteuttaa tämän myös flap-taulun, liitutaulun tai muun vastaavan avulla, jolloin vastaukset näkevät kaikki osallistuvat.

Kohderyhmä: Tämä menetelmä sopii nuorille ja aikuisille

 

  1. Mikä minusta tulee isona –piirustuskilpailu

Tarvikkeet: Paperia, värikyniä, pöytä, tuoleja, palkinto, rekisteriseloste

Kohderyhmä: Lapsiperheet

Menetelmä sopii erityisesti tilaisuuksiin, joissa käy perheitä. Lasten piirtäessä vanhempien kanssa on helppo keskustella koulutuksesta.

 

Esityksessä/ Fasilitoinnissa

  1. Unelma-ammatti kirjoitettuna omalla keholla

Tarvikkeet: Ei tarvetta erillisille tarvikkeille

Kohderyhmä: Sopii nuorille/ aikuisille

Aika: n. 5-10 min

Pyydä osallistujia nousemaan ja tavaamaan unelma-ammattinsa kirjain kirjaimella omalla kehollaan. Ota mallia esimerkiksiNäytä oma esimerkkisi ensin.

 

  1. Tietovisa

Tarvikkeet: Sähköinen tietovisalomake, linkki/ QR-koodi ja tarvittaessa palkinto

Kohderyhmä: Sopii nuorille/ aikuisille

Aika: n. 10 min

Tee tietovisa esim. Forms- ohjelmalla tai Kahoot-ohjelmalla (maksullinen). Laita osallistumislinkki sopivaan muotoon esim. lyhentämällä osoitekenttää osoitteessa bit.ly tai tekemällä QR-koodin. Tarvittaessa innosta osallistua osallistumaan palkinnon avulla.

Tietovisassa voit kysyä osallistujien tietoutta mm. oppimisopimuksesta, koulutussopimuksesta ja opintojen joustavasta yhdistelemisestä. Kysymyksiä kehittäessäsi muista kohderyhmä.

Tuotu lähteestä: Yksilöllisyyttä opintopoluille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *