Jatko-opintopolku jäsentyy Kouvolassa (Yksilöllisyyttä opintopoluille)

KSAOlla on otettu isoja harppauksia jatko-opintopolun kehittämisessä yhdessä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin kanssa. KSAOn ja Xamkin aineenopettajista on muodostettu työpareja, jotka kehittävät yhdessä jopa 30 osaamispisteen laajuisia jatko-opintokokonaisuuksia. Toisen asteen koulutuksen aikana suoritetut kokonaisuudet hyväksiluetaan KSAOn opiskelijalle tämän hakiessa jatkamaan opintojaan Xamkiin ammattiin valmistumisensa jälkeen. Tavoitteena on myös järjestää kokonaisuuksien suorittajille täysin omia erillishakujaan.

Jatko-opintopolkua on aiemmin suunniteltu ja kehitetty Otsakorpi -rahoitteisessa ”Siltaopinnot Kouvolassa” -hankkeessa, jossa jatko-opintoihin tähtääviä, hyväksiluettavia opintoja pilotoitiin liiketalouden ja soten koulutusaloilla. Pääpaino on aiemmin ollut matematiikan ja kielien tapaisten yleisaineiden puolella, mutta YPO-hankkeen aikana on päästy suunnittelemaan yhteistyötä ja opintokokonaisuuksia jo aineopintojenkin tasolla, kaikilla koulutusaloilla.

Yhtenä merkittävänä pontena siltaopintojen (väyläopintojen) kehittämiselle toimii sekä opiskelijoiden mahdollisuus lyhentää kokonaisopintoaikaansa hyväksiluettavien opintojen kautta, että myös yläasteella toisen asteen opintovaihtojen viidakossa kahlaavien oppilaiden vanhempien uskomus siitä, että lukio olisi ainoa tie korkeakouluopintoihin. Jatko-opintoväylä tarjoaa nykyisin myös ammatillisen koulutuksen hankkineelle oivallisen tilaisuuden jatkaa opintoja korkea-asteella, kun korkeakouluun ja sen opiskeluympäristöön on päässyt tutustumaan jo toisen asteen koulutuksen aikana.

Tuotu lähteestä: Yksilöllisyyttä opintopoluille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.