Etusivu

Tervetuloa Avoin Virta -sivuston etusivulle. Sivustomme on tarkoitettu

kaikille, jotka ovat kiinnostuneet digistä ja sähköisestä oppimisesta – eli toisin sanoen aivan kaikille! Elämme maailmassa, joka sähköistyy hurjaa vauhtia. On siis selvää, että oikeastaan jokaisen on ollut pakko enemmän tai vähemmän sopeutua tilanteeseen, oli kyse sitten työstä tai opiskelusta tai vaikka ihan tavallisesta jokapäiväisestä asioinnista pankissa, apteekissa tai vaikkapa lääkärissä. Nykyään lähes kaikki palvelut ovat siirtyneet joko täysin tai osittain digiin. Vaikka vielä eletäänkin vahvasti digin siirtymäaikaa, on lähes aikuisikään kasvanut jo kokonainen sukupolvi diginatiiveja, joille digitaalisuus on luonnollista ja enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Mutta entäpä sitten he, jotka ovat syntyneet aikana pitkään ennen kuin sana digi on edes keksitty ja joiden peukalo tuntuu kasvavan vähintäänkin keskellä kämmentä kaiken digiin liittyvän kanssa?

Diginatiivit apuna muiden kouluttamisessa

Vaikka digiin onkin siirrytty rytinällä, eivät suinkaan kaikki maailman ihmiset ole seuranneet ajan kehityksessä mukana ihan samaan tahtiin, kuin ehkä välillä tuntuisi vaadittavan. Monelle digi ja sen termit tuntuvat edelleen olevan hepreaa ja onpahan maailmassa runsas joukko heitäkin, jotka ovat kieltäytyneet digistä täysin – suurin osa heistä on pitkään ennen digiaikaa syntyneitä vanhuksia tai johonkin uskonnolliseen lahkoon kuuluvia. Kuitenkin suurin osa on ottanut digin vastaan avosylin ja avoimin mielin. Opittavaa kuitenkin riittää. Hieman ehkä yllättäen onkin päädytty tilanteeseen, jossa nuoremmat ovat päässeet opettajan asemaan kouluttaessaan vanhempaa ikäpolvea digin maailman saloihin. Roolit ovatkin menneet aivan päittäin perinteisiin lapsi-opettaja-asetelmaan nähden – eikä se ole mielestämme ollenkaan huono juttu!

Tästä artikkelista voit lukea lisää artikkeleista digin kehityksestä, digistä opiskeluympäristönä sekä mobiililaitteista ja sosiaalisesta mediasta. Sukella kanssamme digin avoimeen virtaan ja opi lisää kaikesta siitä, mitä digi onkaan tuonut tullessaan. Saatat jopa yllättyä siitä, kuinka moniin asioihin se vaikuttaakaan. Pidä siis lujasti kiinni, sillä näiden artikkelien lukeminen todellakin tarjoaa hurjaa kyytiä! Pidemmittä puheitta haluammekin päästää sinut nauttimaan artikkeliemme laajasta tarjonnasta. Ei siis muuta kuin vielä kertaalleen lämpimästi tervetuloa lukemaan Avoin Virta -sivustoa!