Lisätietoa meistä

Oppiminen on ikuinen matka – se ei kirjaimellisesti lopu koskaan! Aina voi oppia lisää, ja koskaan ei voi tietää kaikkea. Juuri tämä lieneekin hienoin asia oppimisessa, sillä siinä on aina mahdollista kehittyä ja aina voi käyttää aikaansa siihen, että oppii vaikkapa uuden taidon tai syventää tietämystään niissä asioissa, joissa on jo mestari. Onkin todella hieno asia, että nykyään oppiminen on helpompaa, kuin koskaan ennen. Miten niin helpompaa kuin koskaan ennen? Kyseessä ei suinkaan ole viittaus ihmisten oppimiskyvyn radikaalista kehittymisestä suuntaan tai toiseen, vaan yksinkertaisesti oppimismetodien totaalisesta muuttumisesta muutamien viime vuosien aikana.

Voittoa tavoittelemattomat järjestöt tehokkaamman opin asialla

Nykyään ollaan päästy pisteeseen, jossa internetissä on jatkuvasti tarjolla lähes rajaton määrä informaatiota oikeastaan ihan mistä tahansa. Vain muutamassa sekunnissa voi löytää sivukaupalla informaatiota itseäsi kiinnostavasta asiasta tai vaihtoehtoisesti saada nopean vastauksen mieltäsi askarruttavaan kysymykseen. Tämä on tehnyt oppimisesta paitsi helppoa, myös nopeaa – kaikki tarvitsemasi informaatio kulkee mukanasi kellon ympäri pienessä ja kompaktissa laitteessa, josta voit hakea tietoa mistä vain mihin aikaan tahansa ja saada vastauksen sekunneissa.

Monet voittoa tavoittelemattomat järjestöt tarjoavat internetissä tietoa aivan ilmaiseksi. Tällaiset sivustot toimivat vapaaehtoisten voimin, mutta omaavat kuitenkin tarkat kriteerit sille, millaista tietoa niillä tarjotaan. Voit siis aina olla varma, että tällaisten sivustojen tarjoama tieto on puolueetonta ja taatusti viimeisimpien vahvistettujen tietojen mukaista.

Kriittinen medialukutaito on avainsana turvalliseen oppimiseen

Vaikka internetistä löytyykin luotettavia sivustoja, ei jokaista vastaan tulevaa sivustoa kannata erehtyä luulemaan tällaiseksi. Internetin uumenissa on nimittäin tuhansia sivustoja, jotka tarjoavat tarkoituksella virheellistä informaatiota motiivinaan joko valeuutisten levittäminen, radikalisoiminen tai rahan huijaaminen. Kriittinen medialukutaito opettaa, kuinka erottaa tällaiset sivustot oikeista ja mihin netissä oikein voi loppujen lopuksi uskoa.